Części firmy Auto Quality - wasze opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kundziajnik
    Ambiente
    • 2012
    • 108

Osobiście będąc od niedawna zwolennikiem SAE 0W-30 chętnie bym popatrzył na jakiś test płynięcia w -30 różnych przedstawicieli tej grupy z HTHS wyższym lub równym 3,5 :roll: - ale ten test na gorąco też nie głupi - http://www.youtube.com/watch?v=V_B2mjpGuFc
  • natash
    RS
    • 2011
    • 2599

Panowie jakie opinie na temat tego producenta, bo mechanicy to używają, np. powiedzieli mi że AQ wytrzymał 40 000, a ktoś na oryginale przejechał 35 000, to jak to jest, warto to kupować, czy omijać szerokim łukiem?

Komentarz

• demmsi
      Elegance
      • 2011
      • 966
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Natash nie idz tą drogą :diabelski_usmiech

Rozumiem że tej firmy masz tylne tuleje wahacza przedniego zamiast tych tulei z cupry?

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

Narazie nic nie mam tej firmy... gość mi mówił, że nieraz naprawdę niema sensu przepłacać, dlatego zacząłem się zastanawiać.

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

natash, sprzedaj tą swoją O2 :twisted: części QAP faktycznie stosuje się jako zamienniki do Skody

więcej możesz sam poszukać i poczytać

"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• natash
            RS
            • 2011
            • 2599

Przyczepiliście się, jak zwykle szydercy :P.

Rozmawiałem z mechanikiem co ma ok. 50 lat, ma w Bydgoszczy Skodę z 39 roku, oraz 5 inny oldsmobili, naprawia Skody od 40 lat, mówił, że uczył go tego ojciec, a wcześniej jego dziadek, wszyscy siedzieli w Skodach. Mówił, że od lat używa AQ i podawał przykłady, że ktoś założył oryginał i jeździł na tym 35kkm, a na AQ zrobił 40kkm. Dlatego zadałem pytanie.

Logo tej firmy to:

Komentarz

• jacog
              Rider
              • 2008
              • 420
              • Felicia I (6U1)

AQ to konfekcjoner części, tak jak Vika, Hart i inny podobny chłam. Czasem może się coś normalnej jakości trafić ale w wiekszości znacząco odbiega od firmowych zamienników.

Komentarz

• Biszczu
                RS
                • 2011
                • 5567

Zamieszczone przez natash
                to to jakaś kupa i ja bym się trzymał od niej z daleka
                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• tryton
                  Elegance
                  • 2008
                  • 935

Zamieszczone przez natash
                  bo mechanicy to używają, np. powiedzieli mi że AQ wytrzymał 40 000, a ktoś na oryginale przejechał 35 000
                  Ja ci powiem tak może warto posłuchać mechaników . Na pewno mają większe doświadczenie niż w większości doradcy na forum
                  Sam zakładałem tak krytykowane na forum łożyska optimala i muszę stwierdzić że to dziadostwo jak wszyscy twierdzą wytrzymało więcej niż oryginał . Jak optimal dostał luz założyłem meyle jeżdze już 3 rok wszystko ok , a też jest to chiński chłam .
                  Wszyscy na forum chwalili INE więc kupiłem napinacz iny takiego szajsu to jeszcze nie widziałem . Pewnie kupując chińskie dziadostwo za połowę ceny jakość była by taka sama ,więc naprawdę z tymi opiniami na forum różnie bywa
                  To oczywiście jest moje zdanie z którym na pewno większość się nie zgodzi

Komentarz

• ccLot
                    Rider
                    • 2009
                    • 334

Zamieszczone przez tryton
                    meyle jeżdze już 3 rok wszystko ok , a też jest to chiński chłam .
                    Ale to zasadniczo jest niemiecka marka, oczywiście mogą mieć produkcję w PRC.
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• tryton
                      Elegance
                      • 2008
                      • 935

Zamieszczone przez ccLot
                      Ale to zasadniczo jest niemiecka marka, oczywiście mogą mieć produkcję w PRC.
                      Ale tylko zasadniczo bo tak na prawdę jest china z krwi i kości

Komentarz

Pracuję...